Partida Rol por web

Parva Doissetep

1191 – TARDOR – Del noble Pere I de Lescun i els seus problemes amb Doissetep

Cargando editor
23/03/2013, 20:39
Director

Una missió encomanada per ni més ni menys que Nysaken, la segona al comandament de la tretzeava Alliança més poderosa i influent de tota l'Ordre d'Hermes... i la cosa va d'ovelles. Podria ser pitjor, en classe de Teoria màgica us van informar que una font de vis d'una Aliança costanera del Tribunal Normand era guano, és a dir, excrements d'ocells. Encara que clar, difícilment algú s'hauran de barallar per ell, segur que no els dóna massa problemes el recol·lectar-ho, més enllà, és clar, de la dificultat de trobar algú que vulgui fer-ho.

En qualsevol cas, la cosa comença amb dos grups de joves aprenents anant uns cap a la Biblioteca i uns altres cap als magatzems i a Tresoreria arcana.

Cargando editor
23/03/2013, 20:47
Director

TRESORERIA ARCANA

Ens coneixem, tots sabem que uns aprenents que hagin d'anar als magatzems i a Tresoreria arcana anirà primer a la Tresoreria. Està clar, no per res sou aprenents... Així que amb pas accelerat anau cap allà. Tresoreria arcana és tot just una caseta gran d'aspecte molt reci i ben mantinguda. Passaria desapercebuda per a qui no s'hagi informat al respecte, ja que per no tenir, no té ni guàrdia, però sí una porta de fusta que fa aspecte de ser molt dura i gruixada, a més de tenir reforços en metall. Arribau i heu de picar la porta amb una balda metàl·lica i esperar a que vos obrin. I, quina sorpresa, quan vos obre Mario. Però no Mario el vell, sino Mario el vostre "amic".

-Vaja, mira quí ha vingut per aquí... -diu a to de sorpresa fingit- Sabia que havieu de venir -afegeix entretant vos deixa passar a una petita saleta-rebedor sense finestres, només amb una cadira, una taula petita i una porta de ferro per la que ha vingut el vostre ex-company-, així que vos he preparat un llistat de coses que teniu permís per agafar. Només dues. I si no les tornau en bones condicions tindreu la bronca de la vostra vida, vos ho puc prometre. I no seré jo, no... Bé, teniu -acaba, allargant la ma cap a vosaltres amb un pergamí enrotllat. El llistat és bastant llarg:

-Vara de comandament de control del clima
-Pols de dormir
-Pols d'amnèsia
-Vareta de raigs
-Llum màgica (d'il•luminació)
-Botes de saltar
-Detector de vida
-Detector de fantasmes
-Detector de criatures amb poder màgic/feèric/demoníac
-Capa d'invisibilitat
-Bastó d'arribar al final del camí
-Grillons atrapa follets
-Mirall de veure l'invisible
-Guant atrapador
-Sèrum de la veritat
-Barret de canvi d'aspecte
-Verins
-Borsa inacabable de monedes
-Armes de gran qualitat amb millora màgica
-Sac atrapa-persones
-Borsa reductora (de "contenció")
-Super-tenda de campanya
-Vara de Cabana de l'Arbre + L'Arbre Errant
-Vara aixecament murs
-Ploma de plata imbuidora de somnis
-Corn d'alarma
-Sandàlies alades
-Cadira de muntar creadora de cavall infatigable
-Cadira de Cavalcar els Vents
-Mantell de Plomes Negres (transforma en corb al portador)
-Peveter de visió a través de focs
-“Catalejo” de super-visió llunyana
-Escut indestructible (de torre)
-Botes de sigil
-Armadura de cuir estil romà
-Loriga segmentata romana
-Pala tuneladora
-Almádina rebenta-parets
-Pedra de mur portàtil
-Tambor d'inspirar por en els cors
-Laud adormidor
-Caixa de Rosa dels Vents amb Cerca Implacable
-Pizarrillas vinculades (per escriure missatges a distància)
-Ganivet de recollida de vista (Abastar la essència de la màgia)
-Grillons de ment en blanc
-Yelmo de busseig
-Ballesta-balista
-Anell amb Reflex del bruixot
-Diadema d'Aura d'Autoritat
-Anell desperta-enveges
-Moneda amb El Preu de Judes
-Fuet subjugador
-Ceptre trenca-encanteris
-Braçalet de protecció contra dimonis
-Anell de cercle contra follets portàtil
-Vareta de convertir en gripau
-Corda que es lliga sola
-Guants de amansir les feres

Cargando editor
23/03/2013, 21:12
Director

BIBLIOTECA

La biblioteca, l'enorme i importantíssim edifici de l'Aliança, un lloc on hi cabria un petit exèrcit, només està poblat per una dotzena de persones, entre els quals sobresurten els bibliotecaris. Rupertus és amb qui han dit que heu de contactar, així que en arribar demanau per ell. No triga a aparèixer.

Cargando editor
23/03/2013, 22:00
Rupertus

-Salutacions, aprenents. El meu nom és Rupertus, sóc el bibliotecari especialitzat en temes mundans. Vaig començar a recopilar la informació que em van demanar per a la seva comesa ahir mateix, és un bon munt de coses les que tenim, espero que els sigui útil. Acompanyau-me, si us plau, tinc una taula disposada amb tot el material.

Rupertus encapçala la marxa cap a un dels laterals de la gran sala principal i allà, protegida per les pretatgeries de mirades curioses, a una taula en la qual, efectivament, hi ha un bon munt de llibres i pergamins, així com alguns mapes enrotllats.

-El noble amb el que hauran de tractar és Pere I de Lescun, un baró de la zona occidental dels Pirineus, dependent del vescomte de Bearn, el jove Gastó VI de Montcada. Gastó es un cas especial dins de la regió, prové de la intromissió de la Corona d’Aragó a la zona. Només fa 3 anys que va acabar la regència del seu tutor i tal vegada aquest és el problema, no ho sé. Respecte del propi Pere, no hi ha molt que dir: noble fill de noble, cap revolta a la seva baronia, que és poc poblada i es dedica a la ramaderia de vaques i ovelles. Lescun és una de les grans baronies de Bearn. Està a la vall d’Aspe, una de las principals valls de l’Alt Bearn, recorregut pel Gave, un riu torrencial, que es forma a un Circus per sota del pic Aspe(1). Dins de la vall hi ha una abadia renombrada per produir un formatge mitx de llet de vaca i ovella. Aquesta abadia és la principal raó per la qual es va decidir tenir un noble-titella que pogues fer-se càrrec de la font de vis. Durant tres generacions no hi ha hagut gaires complicacions, només un incident amb el seu pare fa vint anys, en morir la seva dona. Una visita de n’Alarmon de Tytalus va resoldre el conflicte i fins ara no havia hagut problemes...

Notas de juego

(1) 2.643m

Cargando editor
23/03/2013, 22:26
Sagitta

I quin motiu ha donat Pere per no pagar el delme d'ovelles? o s'ha limitat a n enviar-les?

Cargando editor
24/03/2013, 00:08
Fulminis

Llegint la llista en Fulminis és tot ulls i boca oberta. Si havia tengut cap dubte de que era una missió important, ara ja no la té. Els objectes són simplement meravellosos!

Deixa el pergamí als seus companys i pensa tot fent voltetes. Al cap d'uns segons diu

- Jo crec que el Serum de Veritat i la Pols d'amnèsia. Què vos sembla?

Cargando editor
24/03/2013, 12:24
Kelemen

Llegesc la llista amb deteniment, imaginant com deu ser cada un dels objectes i prenent nota per futures creacions...

- m'estranya una mica que no t'hagis decantat per la ballesta balista o el fuet subjugador - dic amb to burleta - però supòs que això hauria estat una decisió més pròpia d'Ardentis... jajajaja! A mi la desició em sembla bastant bé, què hi dius Metus?

Cargando editor
24/03/2013, 12:55
Rupertus

-Cada any, a les darreries de l'estiu, ens fa arribar les ovelles amb un pastor. Encara que ja hem arribat a la tardor, no hi ha ni ovelles, ni pastor, ni missatge de cap tipus. És com si s'hagués "oblidat"... -el to del bibliotecari suggereix que no ho creu pas i que la idea de "oblidar-se" d'una obligació amb Doissetep no és molt intel·ligent.

Cargando editor
24/03/2013, 13:10
Fulminis

- És que per rebentar coses ja tenim això - diu amb una rialla a la cara, aixecant un puny envoltat d'electricitat crepitant, que fa que a tots els presents se'ls posin els pels del cos de punta i es facin una passa enrera.

Cargando editor
24/03/2013, 17:53
Metus

- Em pareixen bones tries. Ens permetrà interrogar algú sense necessitat d'utilitzar formes més expeditives com per exemple... llamps?- Diu mirant el puny de Fulminis.

Cargando editor
24/03/2013, 19:50
Fulminis

-Aaaaaaro! - Diu Fulmins assentint a tota velocitat. - Que m'agradi fer explotar coses no vol dir que sigui tonto. Vos deix es bla-bla-bla a vosaltres. És un P*** rollo.

Llavors es dirigeix tot lo formalment que pot a en Mario amb les dues mans a l'esquena i cara de bon nin.

- Sodalis Mario, voldrem el Serum de Veritat i la Pols d'amnèsia.

Es gira cap als seus companys i afegeix:

- Si anam ràpids, potser encara podrem passar a cercar un poc de formatge del magatzem... per si no hi han pensat!

Cargando editor
24/03/2013, 20:51
Ardentis
Sólo para el director

Notas de juego

Dado que mi personaje nació en una aldea de los Pirineos de Aquitania, ¿cabe la posibilidad de que me suene algo de lo que  comenta Rupertus?, si es así ¿podría llamarme la atención algo de lo que comenta porque me parezca raro o algún motivo similar?

Cargando editor
25/03/2013, 09:10
Margueritte du Montverte

- Perdona, pero el incidente de hace veinte años, ¿en que consistió exactamente?, ¿como murió su mujer?

Notas de juego

Edita narrador: alerta amb els destinataris

Cargando editor
25/03/2013, 10:50
Sagitta

I, sobretot, com sabem que no les ha enviat? potser les ha enviat i el pastor ha decidit fugir amb les ovelles, o l'han assaltat o el que sigui...

Notas de juego

Edita narrador: alerta amb els destinataris

Cargando editor
25/03/2013, 11:09
Director
- Tiradas (1)

Tirada oculta

Motivo: Cnto. Área - Pirineo gascón

Tirada: 1d10

Dificultad: 12+

Resultado: 8(+3)=11 (Fracaso)

Notas de juego

Pues algo sí te suena. Conocías el nombre de Lescun, pero no habías estado, eres más occidental. El nombre de Pere I no lo conocías, primero porque no era la zona en la que te criaste y segundo porque de hecho no es propio de la zona (suelen tener nombres vascos/gascones/occitanos y no catalanes, aunque se puedan parecer). Tal vez tenga que ver con que los nuevos señores de Bearn son de origen catalán y para congraciarse y esas cosas... Bearn sabes que es uno de los grandes dominios de la zona pero la verdad es que desconoces incluso de quién depende.

Cargando editor
25/03/2013, 11:11
Ardentis

-Por eso nos envían a ver que ha pasado con las ovejas. Los motivos por los que no han aparecido pueden ser muchos. Seguro que será por alguna tontería y esta misión será una absoluta pérdida de tiempo -digo mientras me estiro por completo y bostezo- ¡¡¡aaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhh!!!

 

Notas de juego

Edita narrador: alerta amb els destinataris

Cargando editor
25/03/2013, 11:33
Ardentis
Sólo para el director

Notas de juego

Vale, entonces no digo nada sobre la zona porque dudo que pueda ser de ayuda. Otra cosa, dado que me crié en una aldea, es normal que se trasladen las ovejas en verano?, que peligros puede haber en esa estación?

Cargando editor
25/03/2013, 11:54
Director

Notas de juego

Las ovejas (y el ganado en general) pasa los meses invernales guarecido en las casas y comiendo de lo acumulado durante todo el año a tal efecto, mientras que en verano se las sube a los pastos frescos de colinas, montañas... lo que haya al abasto, de manera que se puede seguir acumulando para pasar el invierno en el valle y los animales se alimentan de lo que no se ha consumido durante el resto del año, "gratis", por así decirlo.

Por tanto, sí, es normal trasladar las ovejas en verano.

Los peligros para las ovejas siempre son los mismos: inanición (que no pueda dárseles de comer), partos y lobos. Y festividades, claro xD

Cargando editor
25/03/2013, 11:59
Ardentis
Sólo para el director

Notas de juego

Vale, por lo tanto poco puedo aportar con mis conocemientos de aldeano :-(

Cargando editor
25/03/2013, 12:04
Rupertus

-Sabia que em podríeu demanar això, així que ho vaig cercar als registres. L'informe està... aquí -diu després d'una lleugera vacil·lació, assenyalant finalment a un polsegós lligall de pergamins- Bàsicament el noble va demanar ajuda per salvar la seva dona d'una malaltia, Doissetep considerar la despesa i es va negar a fer-ho, la dona... Eguskine, va morir i el pobre diable va culpar a Doissetep de no salvar-la, de manera que a l'any següent es va negar a pagar el tribut. El consell de mags decidir enviar a n'Alarmon, que, cito textualment -diu llegint directament del lligall- "Vaig alterar convenientment els seus records i li vaig induir a pensar que havia arribat l'hora a la seva dona, calmant-lo i reafirmant la seva aliança amb Doissetep". Va haver de ser així, perquè no hi ha hagut més incidents fins ara. I no sé què ha passat amb les ovelles de llana negra, però havien d'arribar i no hi són aquí, així que la situació s'ha d'arreglar, no?